Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

Printeaza

O reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba, lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval, file de ansoa, usturoi si piper.

Ingrediente:Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

pentru aluat:

  • 650 g faină albă
  • 250 ml lapte integral
  • 4 ouă
  • 35 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 700 ml ulei de arahide pentru prăjit
  • sare

pentru umplutură:

  • 100 g măsline verzi
  • 500 g roşii
  • 300 g mortadella
  • 300 g mozzarella
  • 80 g caşcaval
  • 4 fileuri de anşoa în ulei
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, toarnă faina într-un vas, adaugă 2 ouă, uleiul de măsline, 1 linguriţă de sare şi drojdia de bere dizolvată în laptele călduţ. Amestecă până când obţii un aluat moale şi neted, apoi formează din el o bilă. Aşază-1 într-un vas, acoperă-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să crească o oră.

Toacă mărunt usturoiul şi fileurile de anşoa şi pune-le într-un castron. Adaugă măslinele, mortadella şi mozzarella tăiate cuburi mici. Curăţă roşiile de coajă, taie-le cubuleţe şi pune-le peste restul ingredientelor. încorporează caşcavalul ras, uleiul de măsline, un praf de sare şi de piper şi amestecă.

Intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 1/2 cm şi pune pe jumătate din ea grămăjoare de câte 2 lin­guri din compoziţia preparată mai înainte. Unge aluatul care nu are umplutură cu ou bătut, apoi pliază-1 peste partea cu umplutură. Lipeşte cele două foi de aluat între ele, în spaţiile dintre grămăjoarele de umplutură.

Cu o formă de tăiat aluatul cu diametrul de 10 cm taie colţunaşii în formă de semicerc. Presează cu o furculiţă marginile pentru ca acestea să se lipească bine. Prăjeşte col­ţunaşii în baie de ulei încins, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate-i pe hârtie absorbantă şi serveşte-i imediat.

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.