Clementine

Printeaza

Clementine

ClementineClementinele sunt, ca şi celelalte soiuri de mandarine, uşor de decojit. De regulă, însă, mandarinele sunt mai dulci şi au mai puţini sâmburi.

Deşi numele lor provine de la părintele Clement Rodier, care le-a descoperit în grădina orfelinatului său din Algeria, aceste citrice delicioase sunt considerate a fi originare din provincia chineză Canton.

Clementinele sunt de dimensiune medie, au o coajă portocalie lucioasă şi sunt îndrăgite de copii. Au între opt şi paisprezece felii, care pot fi separate cu uşurinţă şi sunt foarte zemoase.

Clementinele provin în cea mai mare parte din Spania, în special din regiunile Valencia şi Castellon. Alte zone producătoare sunt Marocul şi California, unde cresc de la mijlocul lui noiembrie până în ianuarie. Din acest motiv ele sunt numite uneori şi „portocale de Crăciun”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.