Clatite din secara

Printeaza

Clatite din secara din: faina de secara, faina de grau, praf de copt, sare, oua, lapte, seminte de dovleac, unt, agrise, miere, suc de mere, oua, budinca de vanilie.

Ingrediente:Clatite din secara

Pentru aluat:

  • 150 g făină de secară
  • 50 g făină de grâu
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 4 ouă
  • 1/2 I lapte
  • 50 g seminţe de dovleac, fără coajă
  • 60 g unt sau margarină pentru prăjit

Pentru cremă:

  • 500 g agrişe
  • 1 lingură de miere
  • 1/2 I suc natural de mere
  • 2 ouă
  • 1 pachet cu budincă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul pentru clătite în care adăugaţi miezul de la seminţele de dovleac care a fost tocat mărunt. Lăsaţi-l apoi să se odihnească.

Separat, puneţi la fiert, agrişele cu 4 linguri de suc de mere şi cu miere. Lăsaţi fructele să fiarbă la foc mic 8-10 minute.

Combinaţi apoi praful de budincă cu gălbenuşurile şi cu restul de suc de mere. Omogenizaţi compoziţia cu agrişe şi mai fierbeţi totul încă o dată, pe foc domol 5 minute.

Prăjiţi foile de clătite, aşezaţi crema de agrişe peste acestea, împăturiţi pe jumătate şi decoraţi pe deasupra cu câţiva sâmburi de dovleac, fiecare clătită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.