Clatite din secara
PrinteazaClatite din secara din: faina de secara, faina de grau, praf de copt, sare, oua, lapte, seminte de dovleac, unt, agrise, miere, suc de mere, oua, budinca de vanilie.
Pentru aluat:
- 150 g făină de secară
- 50 g făină de grâu
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 4 ouă
- 1/2 I lapte
- 50 g seminţe de dovleac, fără coajă
- 60 g unt sau margarină pentru prăjit
Pentru cremă:
- 500 g agrişe
- 1 lingură de miere
- 1/2 I suc natural de mere
- 2 ouă
- 1 pachet cu budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pregătiţi aluatul pentru clătite în care adăugaţi miezul de la seminţele de dovleac care a fost tocat mărunt. Lăsaţi-l apoi să se odihnească.
Separat, puneţi la fiert, agrişele cu 4 linguri de suc de mere şi cu miere. Lăsaţi fructele să fiarbă la foc mic 8-10 minute.
Combinaţi apoi praful de budincă cu gălbenuşurile şi cu restul de suc de mere. Omogenizaţi compoziţia cu agrişe şi mai fierbeţi totul încă o dată, pe foc domol 5 minute.
Prăjiţi foile de clătite, aşezaţi crema de agrişe peste acestea, împăturiţi pe jumătate şi decoraţi pe deasupra cu câţiva sâmburi de dovleac, fiecare clătită.
Pofta buna!