Briose cu nougat

Printeaza

Briose cu nougat din: visine, faina, praf de copt, ciocolata, zahar, unt, scortisoara, oua, rachiu, crema nougat, cirese, migdale.

Ingrediente:Briose_cu_nougat

  • 400 g vişine (congelate sau din borcan)
  • 12 forme din hârtie de copt
  • 125 g făină de grâu integral
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 75 g ciocolată rasă
  • 125 g unt moale
  • 110 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 3 ouă
  • 2 linguri rachiu de cireşe
  • cremă nougat (din borcan)
  • cireşe din cocktail
  • bucăţele de migdale prăjite pentru decorat

 

Mod de preparare:

Lăsaţi vişinele să se dezgheţe şi/sau să se scurgă. . Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi ciocolata. Frecaţi untul cu zahăr si Scorţişoară, înglobaţi ouăle după ce le-aţi bătut. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.

Inglobaţi vişinele. Puneţi rachiu de cireşe. Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi apoi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Ungeţi brioşele reci cu nougat, apoi decoraţi-le cu cireşe pentru cocktail şi bucăţele de migdale.

Briose cu nougat

Briose_cu_nougat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.