Clatite cu branza

Printeaza

Clatite cu branza

Ingrediente:Clatite cu branza

  • 1 pahar de lapte
  • 2 ouă
  • 1/2 l apă minerală
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 praf de sare
  • ulei

Umplutură:

  • 1 ceaşcă lapte
  • 3 linguri griş
  • 300 g telemea de oaie
  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr

 

Mod de preparare:

Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le prăjeşti în ulei şi le laşi pe o farfurie să se răcească. Pui apoi laptele la fiert şi când dă într-un clocot pui grisul în ploaie şi amesteci până se îngroaşă.

Razi apoi telemeaua de oaie şi omogenizezi cu ouăle, zahărul şi grisul răcit. Umpli clătitele, le împachetezi portofele, le pui într-o tavă unsă cu unt, le ungi cu gălbenuş de ou şi le dai la cuptor pentru 15 minute.

Clatite cu branza

Clatite cu branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.