Clatite cu branza si dulceata

Printeaza

Clatite cu branza si dulceata din: faina, apa minerala, ulei, zahar, dulceata, branza.

Ingrediente:Clatite cu branza si dulceata

Aluat:

  • 100 g făină
  • 100 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 25 g zahăr
  • 1 ou
  • un praf de sare

Umplutură:

  • dulceaţă
  • brânză de vaci
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi se transformă într-o smântână mai subţire. Aşază pe foc tigaia de clătite, las-o să se încingă, apoi pune puţin ulei.

Mai lasă puţin pe foc, apoi scurge excesul de ulei (să fie doar unsă). Pune un polonic de compoziţie şi mişcă tigaia ca să se repartizeze uniform.

După ce se coace pe o parte (se desprinde uşor de pe tigaie), întorce-o şi las-o tot atât timp pe partea cealaltă. Umple cu brânză de vaci amestecată cu zahăr vanilat şi, eventual, dulceaţă.

Când serveşti, pune deasupra puţin zahăr vanilat, puţină dulceaţă şi o lingură de brânză de vaci proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.