Clafouti

Printeaza

Clafouti

ClafoutiBudinca franţuzească numită clafouti provine din regiunea Limousin din sudul Franţei, numele ei fiind derivat de la un cuvânt din dialectul occitan, care înseamnă „a umple”. Desertul constă dintr-un aluat gros, asemănător celui de clătite, preparat din făină, zahăr, ouă si lapte, care se toarnă peste cireşe îndulcite.

Deşi fructele se aranjează, înainte de a fi încorporate în aluat, pe fundul unei tăvi de plăcintă unse cu unt, în timpul coacerii ele se vor ridica la suprafaţă. Când desertul este cald, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte. Sunt de preferat cireşele din soiul zemos, de culoare închisă.

Clafouti poate fi preparată şi cu alte fructe, precum prune proaspete sau uscate, mere si fructe de pădure, fiind numit în acest caz flognarde sau flaugnarde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.