Ciulama de pui

Printeaza

O reteta de ciulama de pui din: copane de pui, ceapa, morcov, telina, unt, faina, sare si piper.

Ingrediente:Ciulama de pui

  • 2 copane pui (găină)
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină mică
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece. lei spuma ori de câte ori se formează, apoi adaugi zarzava­tul tăiat potrivit.

După ce s-a fiert carnea, prepari sosuf: pui untul să se topească, adaugi făina şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi adaugi treptat zeama în care a fiert carnea.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi fierbi până ce sosul capătă consistenţa unei smântâni mai groase. Adaugi bucăţile de car­ne.

Serveşti ciulamaua de pui cu mămăliguţă. Pentru decor, poţi adăuga o frun­zuliţă de mărar verde.

Ciulama de pui

Ciulama de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.