Ciulama de gaina cu verdeata
PrinteazaCiulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana.
- 1 găină grasă
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 felină
- albitură
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu făină
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- 300 g mălai
- 4 linguri cu smântână
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Curăţaţi bine găina, treceţi-o prin flacără mare, frecaţi-o pe toată suprafaţa cu mălai, apoi spălaţi-o cu multă apă rece sau călduţă. Goliţi pasărea, o porţionaţi, o puneţi la fiert cu apă rece.
Aruncaţi apa când dă în clocot, spălaţi carnea şi vasul, umpleţi cu altă apă şi fierbeţi la foc potrivit 30 min. Săraţi şi puneţi legumele curăţate şi spălate.
Lăsaţi 20 min, scoateţi carnea, separaţi pieptul şi din unt, faină şi lapte faceţi un sos Bechamel, lucrând încet, pe foc mic, până obţineţi un amestec fluid.
Săraţi şi piperaţi, adăugaţi pieptul de pasăre tăiat cubuleţe, lăsaţi să fiarbă 5 min şi stingeţi focul.
Faceţi o mămăligă din: 1 l apă, 300 g mălai, 1 linguriţă de sare, smântână şi unt, pe care o fierbeţi la foc mic 15 min şi o serviţi lângă ciulama.
Păstraţi supa pe a doua zi, când o serviţi cu tăiţei şi verdeaţă.
Pofta buna!