Ciulama de gaina cu verdeata

Printeaza

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana.

Ingredinete:Ciulama de gaina cu verdeata

  • 1 găină grasă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 felină
  • albitură
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu făină
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 300 g mălai
  • 4 linguri cu smântână
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi bine găina, treceţi-o prin flacără mare, frecaţi-o pe toată suprafaţa cu mălai, apoi spălaţi-o cu multă apă rece sau călduţă. Goliţi pasărea, o porţionaţi, o puneţi la fiert cu apă rece.

Aruncaţi apa când dă în clocot, spălaţi carnea şi vasul, umpleţi cu altă apă şi fierbeţi la foc potrivit 30 min. Săraţi şi puneţi legumele curăţate şi spălate.

Lăsaţi 20 min, scoateţi carnea, separaţi pieptul şi din unt, faină şi lapte faceţi un sos Bechamel, lucrând încet, pe foc mic, până obţineţi un amestec fluid.

Săraţi şi piperaţi, adăugaţi pieptul de pasăre tăiat cubuleţe, lăsaţi să fiarbă 5 min şi stingeţi focul.

Faceţi o mămăligă din: 1 l apă, 300 g mălai, 1 linguriţă de sare, smântână şi unt, pe care o fierbeţi la foc mic 15 min şi o serviţi lângă ciulama.

Păstraţi supa pe a doua zi, când o serviţi cu tăiţei şi verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.