Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa

Printeaza

Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa din: gaina, morcovi, ceapa, cartofi, radacina de telina, usturoi, taietei de casa, apa, sare, piper, ulei de masline.

Ciorba este un preparat traditional, cu arome bogate si textura reconfortanta care te va incalzi in cele mai reci zile.

Aceasta reteta aduce impreuna gustul savuros al carnii de gaina, legumele proaspete si taieteii de casa pentru o experienta culinara autentica.

Ingrediente:

  • 1 gaina (aproximativ 1,5 kg), taiata in bucati
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 2 cartofi, taiati cubulete
  • 1 radacina de telina, taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 200g de taietei de casa (reteta mai jos)
  • 2 litri de apa
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline

 

Mod de Preparare Taietei de Casa:

Intr-un castron, amesteca 250g faina cu 1 ou si un praf de sare.

Framanta aluatul pana devine elastic, apoi intinde-l cu un sucitor si taie-l in fasii subtiri pentru a obtine taietei.

Fierbe taieteii in apa sarata timp de 2-3 minute sau pana cand sunt gata, apoi clateste-i cu apa rece si lasa-i deoparte.

Mod de Preparare Ciorba de Gaina cu Taietei:

Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le pana devin aurii.

Adauga bucatile de gaina si rumeneste-le pe toate partile.

Adauga morcovii, cartofii si telina, si toarna apa peste ele.

Lasati ciorba sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 40-50 de minute sau pana cand carnea de gaina este frageda si legumele sunt fierte.

Adauga taieteii de casa si mai fierbe timp de 5-7 minute pana cand sunt gata.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Serveste ciorba fierbinte, decorata cu verdeturi proaspete.

Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 350 kcal
  • Carbohidrați: 40g
  • Proteine: 25g
  • Grăsimi: 12g

 

Ciorba este un fel de mancare traditional care face parte din bucataria romaneasca de secole.

Aceasta combinatie de carne de gaina frageda, legume proaspete si taietei de casa aduce aminte de aromele copilariei si de mesele calde din familie.

Este un fel de mancare reconfortant, perfect pentru zilele reci de iarna sau pentru a alina o zi obositoare. Cu aromele sale autentice si gustul bogat, este o reteta care te va incanta cu siguranta.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume

Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean.   Ciorba de gaina Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina si carnati afumati       Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1 dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.