Ciorba de miel cu smantana si macris

Printeaza

Ciorba de miel cu smantana si macris din: carne de miel (cap, gât, picioare), morcov, telina, ceapa verde, macris, verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, leuştean), ulei, roşii sau bulion, sare, piper, smântână, ou.

Ciorba de miel cu macris si smantana

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel (cap, gât, picioare)
  • 1 morcov mare
  • 1 ţelină mică
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 farfurie de mă­criş
  • 2 linguri verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, leuştean)
  • 3 linguri ulei
  • 3 roşii sau bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână
  • 2 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Tai carnea de miel în bucăţi potrivite şi o pui la fiert în apă rece. După ce înlături spuma, adaugi sare şi laşi să fiarbă la foc mic.

Separat înăbuşi în ulei zarzavatul dat pe răzătoarea cu găuri mari, îl căleşti uşor, apoi adaugi câte puţină apă până când zarzavatul se înmoaie.

Adaugi ceapa tocată şi măcrişul tăiat fâşii, amesteci şi laşi pe foc mic, sub capac, să se înăbuşe în continuare.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi zarzavatul înăbuşit, laşi să mai fiarbă împreună, pui roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate bucăţele, verdeaţa tocată, lăsând să fiarbă la foc mic, până când carnea este bine fiartă.

Potri­veşti desimea cu apă caldă. Dregi ciorba cu smân­tână amestecată cu gălbenuşurile şi laşi ciorba să mai dea în câteva clocote, după ce în prealabil ai potrivit gustul de sare, piper şi acreală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.