Ciorbă de ciuperci

Printeaza

Ciorbă de ciuperci

Ingrediente:Ciorbă de ciuperci

  • 1/2-1 kg ciuperci
  • 3-4 mor­covi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstâmac
  • 1 ceapă potri­vită
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • 50 ml ulei
  • 200 ml smântână
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingură condimente
  • 3-4 l apă

 

Mod de preparare:

Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai fideluţă şi le pui la fiert. Roşiile le opăreşti, le decojeşti, le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei.

Ceapa o cureţi şi o pui întreagă în ciorbă. Ciupercle le speli, le cureţi şi le opăreşti 4-5 minute în apă clocotită, pe care apoi o arunci. Ciupercile strecurate le tai mărunt şi le pui în ciorbă (nu înainte de a fi toate legumele fierte).

Mai laşi ciorba să dea în câteva clocote şi apoi o iei de pe foc. O potriveşti de sare, adaug pătrunjelul tocat, condimentele şi smântână bătută cu ou.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.