Ciorbă cu macrou

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste.

Ingrediente:

  • un kilogram macrou
  • doi dovlecei
  • un morcov
  • două cepe
  • doi ardei graşi
  • 200 g fasole albă păstăi
  • 500 ml borş
  • 600 g roşii
  • 200 ml ulei de floarea- soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • orez
  • paste făinoase mici

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien. Fasolea se curăţă, se spală, se taie în bucăţele şi se pune lângă ardei. Roşiile se opăresc în apă clo­cotită, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun cepele, morcovul şi ardeii, se călesc până se înmoaie, apoi se toarnă într-o oală în caire fierb doi litri de apă.

Se adaugă fasolea albă, sare şi piper. Când legumele sunt apro ape fierte se pun roşiile şi borşul, se fierb zece minute, apoi se adaugă macroul tăiat bucăţi. Se fierbe ciorba la foc mic zece minute, se presară pătrunjel tocat şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.