Chiftelute cu cuscus

Printeaza

Chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Chiftelute cu cuscus

  • 150 g cuşcuş
  • 1 ceaşcă mazăre
  • 2 ardei roşii
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 dovlecel
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri seminţe de dovleac
  • sare
  • piper
  • 250 ml ulei

 

Mod de preparare:

Fierbi cuşcuşul şi apoi îl clăteşti cu apă rece. Cureţi cartofii, îi tai şi îi pui la fiert cu apă şi puţină sare. După ce s-au fiert, îi scoţi din apă şi îi pasezi ca pentru un piure. Toci ceapa verde mărunt şi o ames­teci cu piureul de cartofi împre­ună cu mărarul şi piperul.

Fierbi dovlecelul, îl pasezi şi îl adaugi în piureul de cartofi. Fierbi mazărea, iar ardeii îi toci cubuleţe mărunte. Amesteci bine cuşcuşul împreună cu cartofii şi cu restul de legume. Baţi bine ouăle. Prăjeşti seminţele de dovleac puţin în ulei, iapoi le sfărâmi uşor.

Omogenizezi toate ingredientele, adaugi ouăle şi formezi chiftelele. Prăjeşti chifte­lele în ulei Unisol, le scoţi pe hâr­tie absorbantă. Serveşti chiftelele fierbinţi, cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.