Chec cu cacao, nuci si stafide

Printeaza

Chec cu cacao, nuci si stafide din: faina, zahar, apa minerala, ulei, praf de copt cu sofran, vanilie, cacao, esenta de rom, stafide, nuci, nuca de cocos.

Ingrediente:Chec cu cacao, nuci si stafide

  • 3 căni făină
  • 2 căni zahăr
  • 2 căni apă minerală
  • 3/4 cană ulei
  • un plic şi jumătate praf de copt cu şofran
  • o lingură esenţă de vanilie
  • 2-3 linguri cacao
  • esenţă de rom
  • 100 g stafide
  • 150 g nuci coapte
  • 100 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron apa, uleiul, esenţa de rom, zahărul, esenţa de vanilie, praful de copt şi făina. Se mixează apoi până se obţine o compoziţie omogenă.

Se împarte compoziţia în două. în una din părţi se pun cacaua si nucile mărunţite, iar în cealaltă parte se încorporează nuca de cocos si stafidele.

Intr-o tavă de guguluf unsă cu ulei şi tapetată cu făină se pun cele două compoziţii, alternându-le. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 45-50 de minute, până ce suprafaţa checului devine fermă şi apar crăpături. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasă la răcit în tavă, după care se portionează după dorinţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.