Cartofii noi, beneficii pentru sănătate (bogati in nutrienti si vitamine). Sunt deja pe tarabele din piețele românești dar puțini dintre noi știu cât de multe beneficii aduc cartofii noi organismului nostru.
Cartofii noi sunt mai bogati in nutrienti si vitamine, dar si substante care ne energizeaza. Ba mai mult, coaja de cartof protejeaza inima si sistemul vascular.
Coaja cartofilor contine peste 50 de fitonutrienti cu efecte diverse asupra sanatatii. O buna parte dintre acestia sunt flavonoide, care protejeaza sistemul cardiovascular si inima. Vitaminele din complexul B pe care coaja de cartofi o contine protejeaza peretii arterelor si scad tensiunea arteriala.
Consumul de cartofi fierti, fara ulei sau unt, dar si de cartofi copti protejeaza stomacul si intestinele, calmand simptomele din gastrita si ulcer.
Citeste si: Zece proprietăţi ale ghimbirului
Continand glucide complexe care se absorb lent, cartofii protejeaza pancreasul impotriva cresterilor bruste ale glicemiei si secretiei de insulina. Consumati cartofi cu legume (si nu cu carne, ulei sau alimente grase) pentru a preveni cresterile glicemiei, dar si a diabetului.
Desi contin o cantitate mai mare de carbohidrati fata de alte legume, cartofii noi sunt totusi indicati in dieta de slabire, acestia avand un numar mai mic de calorii decat cartofii obisnuiti si totodata stimuland satietatea.
Citeste si: Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie
Daca sunteti persoane pofticioase, atunci cartofii pot reprezenta o solutie salvatoare. Cartofii “satura”, sunt foarte satiosi si astfel dupa consumul lor apare rapid senzatia de satul, impiedicand consumul de alte alimente.
Consumul de cartofi creste energia in organism si alunga starea de oboseala, accelerand metabolismul si arderile.
Articol preluat de aici.
Poate te intereseaza si:
La baza piramidei stau legumele şi fructele crude, din care poţi să consumi 3-5 porţii pe zi (o portie însemnând 80-100 g). Pe o treaptă mai sus stau cerealele integrale, pe care poţi să le consumi frecvent, iar pe palierul imediat următor se află seminţele şi fructele oleaginoase, legumele uscate, dar şi produsele din lapte […]
Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters. Intr-un raport contestat de alţi specialişti în sănătate, National Obesity Forum (NOF) şi Public Health Collaborative (PHC) au indicat că o dietă care conţine grăsimi […]
Mușețelul te apără de infecții. Plantă medicinală folosită încă din vechime mulțumită efectelor benefice pe care le are în multe afecțiuni, mușețelul acționează ca un antibacterian, antiinflamator și descongestionant. Din aceste motive, este o plantă utilă prevenirea și tratarea infecțiilor. Indicat în enterocolite Pe lângă tratamentul recomandat de medic, când suferi de enterocolită, ulcer gastric […]
Alimentele proaspete de primavara, respectiv fructele si legumele de sezon, sunt o cale sigura prin care puteti sa va imbunatatiti sanatatea inimii. In afara de faptul ca sunt mai gustoase si mai ieftine la inceputul sezonului cald, aceste produse naturale furnizeaza vitamine, minerale si fibre necesare sanatatii. Fructele bogate in antocianina pot reduce riscul dezvoltarii […]