Cartofi noi cu mărar şi ochiuri

Printeaza

Cartofi noi cu mărar şi ochiuri din: cartofi, ulei, sare, marar, ou, piper macinat, usturoi.

Ingrediente:Cartofi noi cu mărar şi ochiuri

  • 1,5 kg cartofi
  • 3 linguri cu ulei
  • sare (cimbru)
  • marar
  • 1 ou/pesroana
  • piper macinat
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, îi spălaţi, îi ţineţi în apă rece cu sare 5 min, îi spălaţi şi-i puneţi în formă de sticlă sau vas de inox cu ulei, sare, piper măcinat şi 1 cană cu apă. Acoperiţi vasul, lăsaţi focul mic. După 20 min puneţi usturoiul tocat şi trageţi vasul de pe foc atunci când cartofii sunt gata.

Puneţi mărar tocat, amestecaţi uşor. Faceţi ochiuri româneşti, serviţi cu cartofi şi salată de sezon (salată verde sau roşii picante). Serviţi mâncarea caldă, cu sau fără pâine, cu vin alb alături.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.