Cartofi cu sos de tarhon

Printeaza

Cartofi cu sos de tarhon din: cartofi, ceapa, ulei, unt, faina, tarhon, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi cu sos de tarhon

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă plină cu ulei
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu făină
  • 500 ml supă de zarzavat
  • 2 linguri cu tarhon tocat
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cairtofii şi spălaţi-i în mai multe ape, tăiaţi-i rondele şi spălaţi-i din nou, apoi rumeniţi-i în ulei împreună cu ceapa tăiată peştişori.

Când ceapa s-a înmuiat puţin, adăugaţi supă, mai lăsaţi pe foc mic până când devine transparentă. Fierbeţi cartofii şi ceapa înăbuşit cu 1 cană cu supă, cel puţin 15 min.

Separat, faceţi un sos alb din unt şi faină omogenizate pe foc mic şi subţiate cu supa rămasă. Condimentaţi cu sare, zeamă de lămâie, tarhon tocat şi piper măcinat.

Turnaţi sosul peste cartofi, mai fierbeţi 15 min, decoraţi cu frunze întregi de tarhon. Serviţi mancarea calda, cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.