Carne de porc cu crevete

Printeaza

Carne de porc cu crevete din: carne de porc, crevete, varz, faina, oua, ghimbir, ulei.

Ingrediente:Carne de porc cu crevete

  • 225 g carne grasă de porc
  • 1 lingură crevete uscate, înmuiaţi
  • 225 g inimă de varză (chinezească)
  • 1 lingură făină dizolvată într-o lingură cu apă
  • 2 ouă
  • 1 lingură rădăcină ghimbir tocată
  • 1 lingură ulei susan
  • 4 ceşti ulei de arahide

 

Mod de preparare:

Cu un cuţitaş se taie părţile dure ale inimii de varză în formă de con şi apoi se despică (varza) în două.

Intr-un castron se sparge un ou şi se bate cu jumătate din făina dizolvată în apă (o lingură).

Intr-un vas, pe foc mic, se pun carnea tocată, restul de făină dizolvată în apă, un ou bătut, o lingură sos soia, o jumătate linguriţă sare, vin, ghimbir şi uleiul de susan.

Se amestecă bine, într-o singură direcţie, până ce amestecul se omogenizează bine.

Se împarte amestecul obţinut în patru şi fiecăreia i se dă forma unei chiftele, mari şi rotunde. Se pune într-un vas uleiul de arahide şi, după ce s-a încins bine, se prăjesc pe rând chiftelele, trecute în prealabil prin pasta de ou.

Se lasă fiecare la prăjit până ce devin rumene, formând la suprafaţă o crustă. Se transferă când sunt gata într-un alt vas şi se adaugă o ceaşcă cu apă fierbinte, crevetele, o lingură sos soia şi bicarbonat.

Se lasă la foc mic, sub capac, timp de aproximativ două ore.

Când sunt aproape gata, într-un alt vas se pune varza la fiert, şase-şapte minute, după care se acoperă cu ea chiftelele aflate pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.