Carne de porc cu ananas si sos de soia

Printeaza

Carne de porc cu ananas si sos de soia din: carne de porc, ananas, vin, chilli, amidon, gogosari, ulei, ketchup, otet, zahar, sare.

Ingrediente:Carne de porc cu ananas si sos de soia

  • 400 g carne de porc (taiata fasii)
  • 1cutie de ananas (bucati)
  • 5-6 linguri sos de soia
  • 2 linguri vin alb (dulce)
  • 1 varf de cutit pasta de chili
  • 3 lingurite amidon
  • 2 gogosari (sau ardei grasi rosii)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura otet alb
  • zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun fasiile de carne (spalate si zvantate) intr-un castron. Se scurge ananasul si din zeama (care se pastreaza) se iau 2 linguri si se amesteca cu 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin, pasta de chili si 2 lingurite de amidon.

Se toarna peste carne, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute. Se curata gogosarii, se spala si se taie felii subtiri.

Se scoate carnea din castron, se lasa sa se scurga (sosul in care s-a marinat se pune de-o parte) si se prajeste la foc iute in uleiul incins.

Apoi se adauga gogosarii, se prajesc si ei putin, se toarna deasupra marinata si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.

Se amesteca zeama de ananas, ketch-up-ul, otetul si amidonul ramas, se toarna peste carnea cu legume si se dau toate intr-un clocot.

La urma de tot, se incorporeaza bucatile de ananas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.