Carambola

Printeaza

Carambola

CarambolaAcest fruct este îndrăgit pentru forma sa, care seamănă cu o stea albă sau galbenă, atunci când este tăiat de-a latul.

Fructul de carambola este probabil originar din Insulele Moluccas, care aparţin astăzi Indoneziei si care au dăruit lumii nucşoara şi cuişoarele. In prezent, el este cultivat în Asia de sud-est şi în China, precum şi în regiuni tropicale din lumea întreagă.

Coaja este uşor cerată, ca a unui mâr, şi comestibilă. Fructul însuşi variază între verde deschis şi galben sau portocaliu deschis, atunci când este copt. Are o lungime de 10-12,5 cm. Soiul cu zimţi subţiri este mai acrişor decât cel cu zimţi mai groşi, care este în general dulce. în interior se află câteva seminţe mici.

Pulpa este translucidă, iar gustul delicat aminteşte de cel al merelor sau strugurilor. Nu trebuie curăţat de coajă şi seminţe, şi poate fi mâncat proaspăt, tăiat în felii de forma unor stele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.