Caracatita coapta cu usturoi

Printeaza

O reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel, usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Caracatita coapta cu usturoi

  • 1,5 kg de caracatita
  • 1 bulb intreg de usturoi
  • 1 lamaie rasa (cu tot cu suc)
  • ardei iute
  • 3 linguri de patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 cartofi mari

pentru sosul de pesto:

  • 30 g patrunjel
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 40 g parmezan ras
  • 30 g alune
  • ulei de masline
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Luaţi un vas mare, turnaţi 4 linguri de ulei de măsline, usturoiul mărunţit, ardeiul iute şi pătrunjelul, amestecaţi şi turnaţi zeama de la o lămâie. Lăsaţi câteva minute şi adăugaţi caracatiţa. Lăsaţi să fiarbă o oră, până ce devine moale.

Atunci când este gata (încercaţi cu furculiţa tentaculele), curăţaţi-o de carnea grasă dintre tentacule şi tăiaţi-oîn bucăţi mici. Intre timp, fierbeţi cartofii şi stropiţi-i cu ulei de măsline.

Sosul de pesto (zdrobiţi ingredientele şi amestecaţile bine) se adaugă lafinal. Sucul de lămâieîl puteţi folosi pentru o condimentare pe gustu dumneavoastră.

Caracatita coapta cu usturoi

Caracatita coapta cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.