Canapele cu gem de cirese

Printeaza

Canapele cu gem de cirese

Ingrediente:

  • 1 pachet de foitaj
  • 2 oua
  • 1 borcan gem de cirese
  • 50 g seminte de floarea-soarelui prajite
  • 50 g miezuri de nuca
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g caise uscate
  • 200 g struguri
  • 100 ml lichior de cirese

Mod de preparare:

Caisele uscate, miezurile de nuca si semintele de floarea-soarelui se macina si se pun intr-un castron. Se adauga fulgii de cocos si putin gem de cirese. Fiotajul se dezgheata si se taie in patrate egale ca numar si dimensiune.

Jumatate din patrate se aseaza intr-o tava tapetata, se pune in mijlocul fiecaruia cate putin din amestecul de seminte, se ung marginile cu ou si se aseaza deasupra restul de patrate unse cu ou batut. Se coc la foc iute 15 minute.

Boabele de struguri se taie in jumatati, se stropesc cu lichiorul de cirese si se servesc alaturi de prajiturile racite.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este o reteta de desert interesant. At fi fost bine sa am gem de cirese facut in casa, dar o sa cumpar din comert pentru aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.