Calmari a la provencale

Printeaza

Calmari a la provencale 

Ingrediente:Calmari a la provencale

  • 1 kg de calmari mici, preparaţi
  • 4 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 40 cl de vin alb sec
  • o conservă de pastă de roşii (140 g)
  • cuişoare
  • 3 vârfuri mari de cuţit, de nucşoară
  • o crenguţă de cimbru
  • o foaie de dafin
  • o crenguţă de rozmarin
  • 2-3 prafuri de scorţişoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi calmarii, scurgeţi-i şi tăiaţi-iîn rondele. Tăiaţi tentaculele la nivelul ochilor. Decojiţi ceapa şi tocaţi-o, apoi faceţi la fel cu ustu­roiul. Incălziţi uleiul de măsline într-o tigaie şi lăsaţi să se topească ceapa, evitând să se înnegrească.

Adăugaţi usturoiul şi bucăţelele de calmar. Lăsaţi-le să fiarbă în puţină apă, timp de 2-3 minute, la foc iute, amestecând cu o spatulă. Reduceţi focul la o intensitate mai mică. Adăugaţi vinul alb, pasta de roşii, cuişoarele şi nucşoara.

Săraţi şi piperaţi după gust, apoi amestecaţi. încorporaţi cimbrul, dafinul, rozmarinul şi scorţişoara. Daţi totul în clocot, apoi reduceţi intensitatea focului. Acoperiţi şi lăsaţi la înăbuşit timp de 15 minute.

Ridicaţi capacul, ameste­caţi şi lăsaţi sosul să scadă, timp de încă 10 minute. Scoateţi cimbrul, rozmarinul şi dafinul. Asezonaţi după gust. Serviţi cald în farfurioare din teracotă.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.