Burgeri de miel cu tzatziki

Printeaza

Burgeri de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi, ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta.

Ingrediente:Burgeri_de_miel_cu_tzatziki

  • 25 g bulgur
  • 500 g carne macra de miel, tocata
  • cate 1 lingurita de chimion macinat, coriandru macinat si paprika afumata
  • 1 catel de usturoi, zdrobit bine (optional)
  • ulei, pentru uns
  • chifle mari de burger, felii de rosii si de ceapa rosie, pentru servit

pentru tzatziki:

  • 1 buacata de castravete (5 cm), curatat de seminte si dat prin razatoarea mare
  • 200 g de iaurt
  • 2 linguri de menta tocata, plus o mana mica de fruze, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul într-o oală, acoperă-l cu apă şi fierbe-l 10 minute. Scurge-I foarte bine într-o strecurătoare, apăsând pe el pentru a îndepărta excesul de apă.

Pentru a prepara tzatziki, stoarce castravetele, aruncând zeama, apoi încorporează-l în iaurt, alături de menta tocată şi de puţină sare.

Adaugă bulgurul la carnea tocată, împreună cu condimentele, usturoiul (în cazul în care foloseşti), sare şi piper, apoi modelează 4 burgeri.

Unge-i cu puţin ulei şi prăjeşte-i într-o tigaie sau pune-i pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte, până sunt bine pătrunşi.

Serveşte-i în chifle (prăjite, dacă preferi), cu tzatziki, roşii, ceapă şi câteva frunze de mentă.

Burgeri de miel cu tzatziki

Burgeri_de_miel_cu_tzatziki

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.