Budinca de peste si mazare

Printeaza

Budinca de peste si mazare din: peste, morcovi, telina, mazare, fasole, conopida, pesmet, smantana, oua, unt, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_peste_si_mazare

  • 1 kg file de peşte alb
  • 3 morcovi
  • 3-4 cozi de ţelină
  • 2 mâini de mazăre verde (congelată)
  • 2 mâini de fasole verde (congelată sau din conservă)
  • 1 conopidă mică (congelată)
  • 1 ţelină
  • 2 linguri cu pesmet
  • 150 g smântână
  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă morcovii şi ţelina cubuleţe, taie mărunt fasolea verde, la fel şi cozile de ţelină. Desfă conopida în buchete foarte mici. Pune-le pe toate la sotat, împreună cu mazărea, în unt.

După ce s-au răcorit puţin legumele sotate, amestecă-le cu ouăle, smântână, o lingură cu pesmet, sare şi piper după gust.

Tapetează o tavă cu unt şi pesmet, întinde jumătate din cantitatea de peşte, apoi pune legumele. Acoperă cu restul de peşte şi dă la cuptor, la foc potrivit.

După 15 minute, presară caşcaval ras şi mai lasă încă 15-20 de minute.

Budinca de peste si mazare

Budinca_de_peste_si_mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Foarte buna budinca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.