Budinca de peste si mazare
PrinteazaBudinca de peste si mazare din: peste, morcovi, telina, mazare, fasole, conopida, pesmet, smantana, oua, unt, cascaval, sare, piper.
- 1 kg file de peşte alb
- 3 morcovi
- 3-4 cozi de ţelină
- 2 mâini de mazăre verde (congelată)
- 2 mâini de fasole verde (congelată sau din conservă)
- 1 conopidă mică (congelată)
- 1 ţelină
- 2 linguri cu pesmet
- 150 g smântână
- 2 ouă
- 150 g unt
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă morcovii şi ţelina cubuleţe, taie mărunt fasolea verde, la fel şi cozile de ţelină. Desfă conopida în buchete foarte mici. Pune-le pe toate la sotat, împreună cu mazărea, în unt.
După ce s-au răcorit puţin legumele sotate, amestecă-le cu ouăle, smântână, o lingură cu pesmet, sare şi piper după gust.
Tapetează o tavă cu unt şi pesmet, întinde jumătate din cantitatea de peşte, apoi pune legumele. Acoperă cu restul de peşte şi dă la cuptor, la foc potrivit.
După 15 minute, presară caşcaval ras şi mai lasă încă 15-20 de minute.
Budinca de peste si mazare
Pofta buna!
Foarte buna budinca