Budinca de dovleac cu parmezan

Printeaza

Budinca de dovleac cu parmezan din: unt, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ceapa rosie, ceapa, salata creata, usturoi, piper rosu, cimbru, faina, lapte, smantana, zahar, oua, bagheta, parmezan.

Ingrediente:Budinca de dovleac cu parmezan

  • 2 1/2 linguri de unt nesărat
  • 500 g dovleac, cuburi
  • 1/4 ulei de masline + 1 lingura
  • sare de mare și piper proaspăt măcinat
  • 2 cepe rosii, tăiata felii subțiri
  • 1/2 ceapa dulce, tocata marunt
  • 1 salata creata, maruntita
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita piper rosu zdrobit
  • 2 lingurite cimbru proaspat, tocat
  • 1/4 cana făină
  • 2 1/2 cani de lapte
  • 1 1/2 cesti smantana
  • 1 lingurita zahăr
  • 8 oua, ușor bătute
  • 1 bagheta, cuburi
  • 1/3 ceasca parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Pe o foaie mare de copt, intr-o tava, asezati dovleacul si stropiti cu ulei de masline. Se condimentează cu sare și piper și se coace timp de aproximativ 30 de minute. Lasati sa se odihneasca si reduceti temperatura la 170C.

În timp ce dovleacul se coace, incalziti 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugati ceapa felii și se condimentează cu sare și piper. Gatiti, amestecand ocazional, la foc mediu-scăzut, aproximativ 30 de minute.

Se transferă ceapa intr-un castron foarte mare si se pune deoparte. Adaugati restul de ulei de măsline in aceeasi tigaie și se încălzește.

Adaugati salata si usturoiul, ardeiul rosu zdrobit și 1 linguriță de cimbru. Se condimentează cu sare și se fierbe la foc mediu-mare, aproximativ 5 minute. Adaugati peste ceapa. Adaugati bagheta și dovleacul.

Într-o cratiță mare se topeste untul la foc mediu-scăzut. Adaugati ceapa tocata si 1 lingurita cimbru și se fierbe pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.

Se adaugă făina și se amesteca aproximativ 5 minute. Incorporati 1 cană de lapte și continuati sa amestecati cu telul și se fierbe aproximativ 10 minute.

Opriti și incorporati, amestecand cu telul, smantana, zahar, 2 lingurite sare, 1 lingurita piper si restul de lapte. Lasati sosul bechamel sa se răcească timp de câteva minute.

Incorporati ouale batute. Se toarnă in castron. Se amesteca bine, apoi se toarnă straturile într-un vas termorezistent uns. Lasati să se odihnească timp de 30 minute.

Coaceți timp de 1 oră. Creșteti temperatura la 220C si se presara branza, apoi mai coaceti timp de încă 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.