Budinca de clatite cu zarzavat
PrinteazaBudinca de clatite cu zarzavat din: oua, faina, lapte, ulei, zarzavat, unt, smantana, sare.
Pentru clatite:
- 4 ouă
- 8 linguri făină
- 500 ml lapte
- 2 linguri untdelemn
- sare
Pentru umplutură:
- 1 kg zarzavaturi asortate
- 3 ouă
- 100 g unt (sau margarină)
- 200 g smântână
- făină
- sare
Mod de preparare:
Ouălele (4) se bat bine, se adaugă sare şi faină şi se subţiază cu lapte. Din această compoziţie se fac clătite care se prăjesc bine, într-o tigaie, pe ambele părţi.
Zarzavatul fiert se taie în bucăţi mărunte, se amestecă bine cu unt, un ou bătut şi puţină sare. Se aşază, într-un vas, alternativ, o foaie de clătită, un rând de umplutură, ultimul strat fiind de clătită.
Deasupra se toarnă o compoziţie din smântână, gălbenuş şi puţină făină. Budinca se coace, o oră, la bain-marie.
Pofta buna!