Budinca de clatite cu zarzavat

Printeaza

Budinca de clatite cu zarzavat din: oua, faina, lapte, ulei, zarzavat, unt, smantana, sare.

Ingrediente:Budinca de clatite cu zarzavat

Pentru clatite:

  • 4 ouă
  • 8 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri untdelemn
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg zarzavaturi asortate
  • 3 ouă
  • 100 g unt (sau margarină)
  • 200 g smântână
  • făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Ouălele (4) se bat bine, se adaugă sare şi faină şi se subţiază cu lapte. Din această compoziţie se fac clătite care se prăjesc bine, într-o tigaie, pe ambele părţi.

Zarzavatul fiert se taie în bucăţi mărunte, se amestecă bine cu unt, un ou bătut şi puţină sare. Se aşază, într-un vas, alternativ, o foaie de clătită, un rând de umplutură, ultimul strat fiind de clătită.

Deasupra se toarnă o compoziţie din smântână, gălbenuş şi puţină făină. Budinca se coace, o oră, la bain-marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.