Budinca de cartofi cu salau

Printeaza

Budinca de cartofi cu salau din: file de salau, ulei de masline, cartofi rosii, unt, smantana, broccoli, sare, piper si boia dulce.

 

Ingrediente:

  • 400 g file de salau
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 800 g cartofi rosii
  • 75 g unt
  • 50 ml smantana
  • 100 g broccoli
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii cu un burete special şi se pun la fiert în apă cu sare.

Se lasă să fiarbă şi, după aceea, se scot, se ţin câteva minute la răcit şi apoi se decojesc.

Se taie felii subţiri şi se aranjează în tava tapetată cu unt şi cu sare.

Separat, se taie fileul de şalău felii subţiri sau cubuleţe şi se călesc câteva minute în puţin ulei de măsline

. Se întorc cu paleta de pe o parte pe cealaltă cu mare atenţie să nu se zdrobească şi se călesc uniform.

Se curăţă bucheţelele de broccoli, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare aproximativ 20 de minute.

După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un bol. Fileul de şalău se aranjează printre cartofii fierţi, se adaugă restul de unt, smântână bătută şi bucăţile de broccoli.

Se condimen­tează cu sare, piper şi boia şi se bagă în cuptorul încins. Se serveşte ornată cu smântână.

 

Budinca de cartofi cu salau

Budinca_de_cartofi_cu_salau

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.