Snaps

Printeaza

Şnaps (Schnapps în limba germană) denumeşte o familie de băuturi limpezi şi tari, obţinute din cereale, fructe sau plante, care se produc în Germania şi în tarile scandinave.

Ele sunt in esenţă o variantă de palincă, fiind băuturi incolore, netratate şi distilate din ingredientul de bază, îmbuteliate cu un procent de alcool specific băuturilor spirtoase.

Numele provine de la un cuvânt nordic vechi, snappen, care înseamnă “a apuca” şi se referă la metoda tradiţională de a consuma aceste băuturi.

Ele se servesc în pahare mici şi se beau de obicei dintr-o singură înghiţitură (dupa care, dacă nu vă aflaţi într-o companie prea oficială, puteţi să azvârliţi paharul în focul din şemineu).

Aceste băuturi sunt tipice pentru clima rece din nord, fiind create cu scopul de a încălzi sângele în special în lunile de iarnă.

In Scandinavia, se consumă de obicei alături de hering sărat sau de mâncărurile care fac fftrte din smorgasbord, în acelaşi stil în care se bea votca rece în Polonia şi în Rusia.

 

Snaps

Snaps

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/snaps html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.