Prăjitură marmorată cu struguri

Printeaza

O reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri.

Ingrediente:Prăjitură marmorată cu struguri

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g margarină
  • 200 ml lapte
  • 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 400 g făină
  • 800 g struguri albi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură unt pentru tavă
  • 4-5 linguri făină pentru tavă şi struguri

 

Mod de preparare:

Spălaţi strugurii, desprindeţi boabele de pe ciorchine şi lăsaţi-le la scurs.

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.

Frecaţi margarina înmuiată la temperatu­ra camerei cu sarea şi zahărul.

Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi laptele, aro­mele, bicarbonatul stins cu oţet şi făina cernută.

Bateţi spumă albuşurile şi încorporaţi-le în alluat, amestecând de jos în sus.

Impărţiţi compoziţia în două, pu­neţi cacaua în jumătate din ea şi omoge­nizaţi.

Intr-o tavă cu dimensiunile 30×40 cm, unsă c:u unt şi tapetată cu făi­nă, turnaţi compoziţia cu cacao peste cea albă şi amestecaţi-le uşor pe vertica­lă, folosind o furculiţă.

Aşezaţi deasupra boabele de struguri trecute prin făină.

Coaceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 10 minute, apoi redu­ceţi intensitatea focului la jumătate şi continuaţi coacerea timp de 20 de minu­te.

Porţionaţi prăjitura când s-a răcit.

Prăjitură marmorată cu struguri

Prăjitură marmorată cu struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.