Briose cu fulgi de ovaz si orangeat

Printeaza

Briose cu fulgi de ovaz si orangeat din: grasime, portocala confiata (orangeat), fulgi de ovaz, iaurt, faina, scortisoara, nuci, praf de copt, bicarbonat, oua, miere, ulei, smantana dulce, zahar vanilat, cacao, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Briose cu fulgi de ovaz si orangeat

  • grăsime pentru forme
  • 50 g coajă de portocală confiată (orangeat)
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 200 g iaurt natur
  • 180 g făină
  • 1 linguriţă praf de scorţişoară
  • 100 g nuci tăiate
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 120 g miere
  • 80 ml ulei
  • 200 g smântână dulce
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • 1 lingură cacao pudră
  • 1 lingură de fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe.

Tăiaţi mărunt coaja confiată de portocală (orangeat). Amestecaţi fulgii de ovăz cu iaurt. Amestecaţi făina cu scorţişoară, nuci, praf (de copt, bicarbonat şi 2/3 din cantitatea de orangeat. Bateţi oul şi înglobaţi amestecul de fulgi de ovăz, miere şi ulei. Adăugaţi amestecul de făină.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Bateţi smântână dulce cu zahăr vanilat şi cacao pudră până devine frişcă. Lăsaţi brioşele 5 minute în forme după ce le-aţi scos din cuptor. Decoraţi brioşele reci cu restul de orangeat şi bucăţele de ciocolată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.