Briose cu mac si zmeura

Printeaza

Briose cu mac si zmeura din: zmeura, forme de hartie, faina, praf de copt, sare, zahar, unt, oua, lapte, crema de branza, mac, smantana dulce, zahar vanilat, frisca, bucle de ciocolata.

 

Ingrediente:Briose cu mac si zmeura

  • 150 g zmeură (congelată)
  • 12 forme din hârtie de copt
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt moale
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 150 g cremă de brânză
  • 50 g mac
  • 250 g smântână dulce pentru frişcă
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 1 plic praf de frişca
  • bucle de ciocolatâ pentru decorat

 

Mod de preparare:

Lăsaţi zmeura să se dezgheţe şi puneţi-o să se scurgă într-o strecurătoare.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi sare. Puneţi zahăr, unt, ouă, lapte, cremă de brânză şi 30 g de mac împreună cu amestecul de făină în robotul de bucătărie şi amestecaţi un aluat uniform.

Inglobaţi zmeura cu grijă. Umpleţi uniform aluatul în formele, din hârtie şi lăsaţi 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele încă 10 minute în tavă.

Bateţi smântână dulce cu zahăr vanilat şi praf de frişcă până devine frişcă.

Decoraţi brioşele răcite cu frişcă, bucle de ciocolată şi cu restul de mac, apoi serviţi-le.

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Briose de conopida cu usturoi

Briose de conopida cu usturoi

Briose de conopida cu usturoi din: oua, conopida, mozzarella, busuioc, faina, ulei de masline, bicarbonat de sodiu, usturoi. Ingrediente:  3 ouă 1 conopidă ¾ ceasca mozzarella de capra 2 linguri busuioc uscat ⅓ ceasca făină 2 linguri ulei de măsline ½ linguriță bicarbonat de sodiu 1 catel usturoi zdrobit     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul […]

Briose cu quinoa si caise

Briose cu quinoa si caise

Briose cu quinoa si caise din: faina quinoa, nuci, praf de copt, scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie, oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de dovleac. Quinoa este considerată una dintre puținele surse vegetariene care conțin proteine complete, adică toți cei nouă aminoacizi esențiali de care […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.