Briose cu lichior

Printeaza

Briose cu lichior din: faina, ciocolata, nuci, prarf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei, lichior de oua, iaurt, smantana dulce, zahar pudra, cacao.

Ingrediente:Briose cu lichior

  • 250 g făină
  • 50 g ciocolată rasă
  • 50 g nuci tăiate
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 100g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 150 ml de lichior de ouă
  • 200 g iaurt
  • grăsime pentru forme
  • 200 g smântână dulce
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguriţe pudră de cacao pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi făină, ciocolată, nuci, praf de copt şi bicarbonat într-un vas şi amestecaţi.

Bateţi oul şi amestecaţi cu zahăr, ulei, 100 ml de lichior de ouă şi iaurt.

Ungeţi formele pentru brioşe.

Inglobaţi amestecul de făină în amestecul cu ou până se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi să se coacă cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Lăsaţi brioşele să mai stea cca 5 minute în forme şi apoi scoateţi- le.

Bateţi smântână dulce cu zahăr vanilat şi o lingură de cacao pudră până devine frişcă. Stropiţi brioşele cu lichiorul de ouă rămas. Decoraţi cu rozete din frişcă şi pudra de cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.