Briose cu fructe

Printeaza

Briose cu fructe

Ingrediente:

  • 1 ½ cana de faina
  • 1 cana coacaze rosii
  • 1 pumn stafide
  • 1 cana de lapte
  • ½ cana de zahar
  • ¼ cana de unt topit
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 1 lamaie

Mod de preparare:

Intr-un bol mai inalt de amesteca faina, zaharul, sarea si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Intr-un alt vas se omogenizeaza laptele, untul topit si oul. Se toarna aceasta compozitie peste cea cu faina si se amesteca.

Se adauga coacazele rosii si stafidele (tinute timp de o ora in rom), apoi se umplu formele de briose unse cu unt. Se coc in cuptor, la 200 grade C, cam 25 de minute. Se pot servi cu toping de fructe.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac briosele cu fructe. Va propun o reteta de briose cu visine.

    Aveti nevoie de:

    400 g visine
    350 g faina
    150 g zahar brun
    120 g unt
    150 g iaurt natural
    3 oua
    un pliculet praf de copt
    esenta de vanilie
    zahar praf pentru pudrat

    Untul se topeste la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Se porneste cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.
    Intr-un vas se pun ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit. Mixezi bine si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt. Omogenizezi si adaugi si fructele bine spalate, scurse si urscate pe un servet.
    Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.
    Se lasa la cuptor 30 de minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.