Briose cu casie si scortisoara

Printeaza

Briose cu casie si scortisoara din: caise, unt, faina, ou, praf de copt, zahar, sare, lapte integral, scortisoara, nucsoara.

Briose_cu_casie_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 150 g caise
  • 75 g unt
  • 225 g făina
  • un ou
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf sare
  • 110 g zahăr
  • 150 ml lapte integral
  • scorţişoară
  • nucsoara

Mod de preparare:

Untul si zahărul se pun la foc mic să se topească si apoi se toarnă într-un vas să se răcească.

Oul se bate ca pentru om­letă si se adaugă peste untul răcorit, se amestecă energic, se pun făina, praful de copt, sarea, scorţişoara, nucşoara si se toarnă progresiv laptele. Se amestecă cu telul.

Se toarnă aluatul în forme care se umplu pe trei sferturi şi se asază fructele tăiate. Se coc 25 de minute si se scot din forme imediat după coacere.

Briose cu casie si scortisoara

Briose_cu_casie_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.