Briosa de ciocolata cu pere

Printeaza

Briosa de ciocolata cu pere din: pere, miere, vanilie, ciocolata, unt, oua, zahar, faina.

Ingrediente:Briosa de ciocolata cu pere

  • 4 pere mici
  • 500 ml apă
  • 2 linguri miere
  • o păstaie vanilie

Pentru aluat:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 5 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr brun
  • 4 albuşuri
  • 5 linguri făină

Pentru copt:

  • 4 pătrăţele de ciocolată

 

Mod de preparare:

Perele se curăţă de coajă şi se scobesc în partea de jos, eliminând căsuţa cu sâmburi.

Se pun la fiert apa, mierea, seminţele păstăii de vanilie. Când clocoteşte apa, se pun perele la fiert şi apoi se lasă să se răcească în siropul rezultat la fiert.

Ciocolata şi untul se pun la bain-marie să se topească. Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul brun până se obţine un amestec spumos peste care se toarnă ciocolata şi untul topite. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă.

La final, se pune şi făina în ploaie şi se amestecă uşor, de jos în sus.

Perele se umplu cu un pătrăţel de ciocolată, se aşază în mici vase de copt, se toarnă amestecul de ciocolată şi se coc 12 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.