Branza Cornish Yarg
PrinteazaBranza Cornish Yarg
Cea mai celebră brânză din Cornwall, Cornish Yarg este semitare şi are un gust bogat. Se prepară din lapte de vacă şi se vinde învelită în frunze de urzică.
Este un sortiment de brânză nefiartă, care se presează în acelaşi mod în care se produc brânzeturile englezeşti sfărâmicioase precum Lancashire.
Se lasă la maturat între o lună şi şase săptămâni, textura de pe marginea ei amintind de brânza Cheddar tânără, rămânând însă în interior fină şi sfărâmicioasă.
Cornish Yarg a devenit un ingredient la modă al noii bucătării englezeşti. Una dintre reţetele cele mai îndrăgite constă în topirea unei felii de brânză pe fundul unui bol cu supă cu aromă de pământ, cum este supa de praz. Este delicioasă şi se serveşte ca atare pe un platou.
Nota subtilă de iarbă, pe care o împrumută de la frunzele de urzică în care este împachetată, face din Cornish Yarg un însoţitor interesant pentru vinurile albe seci şi aromate, precum Sauvignon Blanc sau pentru tradiţionalele beri englezeşti.
Frunzele de urzică sunt culese din împrejurimi de producătorii brânzei. în timpul maturării, frunzele atrag culturi de mucegai, cărora li se datorează suprafaţa multicoloră pe care o are brânza în momentul vânzării.