Borş de peşte pescăresc

Printeaza

Borş de peşte pescăresc din: peste de balta, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean, ardei iute.

Ingrediente:Bors_de_peste_pescaresc

  • peste de balta proaspat (cat mai multe sortimente)
  • cartofi
  • ceapa
  • ardei gras galben si rosu
  • usturoi
  • sare
  • otet
  • leustean
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite. Legumele, curaţate şi spălate, le tai astfel: cartofii în cuburi mari, ceapa şi ardeiul gras mărunt. Legumele le pui la fiert (de preferat într-un ceaun de tuci şi la foc de lemne).

Când sunt aproape fierte, adaugi peştele şi mai laşi totul la fiert cca 15 minute. Adaugi sare şi oţet după ‘ gust şi leuştean tocat mărunt. Usturoiul zdrobit îl freci cu ulei până devine o pastă, adaugi un strop de oţet şi ardei iute şi diluezi cu zeama de peşte.

Scoţi carnea şi legumele pe un platou şi le serveşti cu mujdei, iar borşul separat, de asemenea cu un strop de mujdei.

Borş de peşte pescăresc

Bors_de_peste_pescaresc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.