Bors de hribi si varza murata

Printeaza

Bors de hribi si varza murata din: hribi, varza murata, ceapa, faina, ulei, bors, patrunjel, leustean, sare, piper.

Ingrediente: Bors de hribi si varza murata

  • 400 g hribi
  • 500 g varza murata
  • 2 cepe
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 l bors
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală hribii, cu mare grijă să nu mâi rămână nicio urmă de nisip sau pământ pe ei, apoi se taie în formă de lame şi se fierb într-o oală cu 2 l de apă si cu o lingură rasă de sare.
în timp ce fierb hribii, se toacă varza fideluţă, iar ceapa, curăţată şi spălată, se toacă mărunt. Se călesc varza şi ceapă în ulei încins, se adaugă făina şi, când aceasta devine aurie, se stinge cu puţină zeamă de la hribi.
Se amestecă acest rântaş în oala cu hribi, se mai lasă să fiarbă cica un sfert de oră, apoi se toarnă borşul (fiert separat şi strecurat) şi se presară sare şi piper după gust. După alte două-trei clocote, se ia de pe foc şi se adaugă verdeaţa, tocată mărunt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.