Berea germana EKU 28

Printeaza
  • Berea_germana_EKU_28Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei)
  • Localitate: Kulmbach
  • Tip: lager doppelbock
  • Concentratie de alcool: 11%
  • Fermentatie: la temperaturi joase
  • Pahar recomandat: pahar-balon

Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica, „Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua fabrici din orasul Kulmbach, de lânga Niirnberg, s-au unit pentru a da nastere unei societati care produce de atunci aceasta bere. In prezent, EKU face parte din grupul Kulmbacher Brauerei.

DEGUSTARE

EKU 28 este una dintre berile cu concentratia de alcool cea mai ridicata: 11%. Aceasta se datoreaza maturatiei îndelungate, care dureaza aproximativ noua luni. Este o bere doppelbock de culoare chihlimbariu închis, care uneste o aroma de fruct cu un gust de malt. Spuma este compacta, cu o buna persistenta. Aceasta bere, care se consuma la temperatura camerei, se potriveste cu carnea rosie si cu vânatul. Este utilizata si ca ingredient în asa-numitele long drinks („bauturi lungite”) si în cocktail-uri.

ALTE VARIETATI

Gama firmei EKU Brauerei cuprinde si berile Export (concentratie alcoolica de 5,4%), o bere lager tare, de culoare aurie, condimentata, având un gust plin si o usoara nota aromatica maltata si Pils (concentratie alcoolica 4,9%), o bere pilsner având un gust agreabil, amar, catifelata pe palat.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.