Berbecut pe pat de cartofi noi

Printeaza

Berbecut pe pat de cartofi noi din: pastrama de berbecut, cartofi noi, ou, ulei, vin, telemea de oaie, sare, piper.

Ingrediente:Berbecut_pe_pat_de_cartofi_noi

  • 500 g pastrama de berbecut (din pulpa)
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 150 g telemea de oaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pastrama de pieliţe şi tendoane, apoi prăjiţi-o la foc mare în 3-4 linguri de ulei şi vin până când se evaporă tot vinul şi pastra­ma începe să se rumenească puţin. Scoateţi-o, apoi pe un fund de lemn şi tăiaţi-o în feliuţe subţiri.

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare, Stoarceţi-i bine de zeama pe care o lasă. Presăraţi cartofii raşi cu sare şi piper şi amestecaţi-i cu oul bătut. Formaţi 4 grămăjoare, presaţi-le între palmele umede şi prăjiţi-le în uleiul rămas bine încins.

Când s-au rumenit bine pe ambele părţi, scoateţi-le pe farfurii şi puneţi deasupra fiecărei plăcintele obţinute câteva feliuţe de pastramă. Presăraţi deasupra telemea dată pe răzătoarea mare şi serviţi preparatul cald.

Berbecut pe pat de cartofi noi

Berbecut_pe_pat_de_cartofi_noi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.