Babă cu lichior de piersici

Printeaza

O reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina, scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici, frisca lichida, esenta de vanilie si fructe.

Ingrediente:Babă cu lichior de piersici

  • 7 linguri lapte
  • 4 ouă
  • 225 g făină
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 7 linguri unt
  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 6 linguri lichior de piersici

pentru decor:

  • 150 ml frişcă llichidă
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 picături esenţă de vanilie
  • diverse fructe

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci făina împreună cu untul, apoi adaugi ouăle, scorţişoara, sarea, zahărul pudră şi drojdia. Trebuie să fie un aluat moale. Ungi o formă ovală cu ulei şi torni compoziţia.

O laşi să se dospească într-un loc cald, acoperită cu un prosop, cam 25 minu­te, apoi o dai la cuptor. Când este gata, o laşi să se răcească. într-un ibric, pui zahărul cu apă şi îl pui pe foc, amestecând încet, până se dizolvă, lei siropul de pe foc, încorporezi lichiorul de piersici şi însiropezi baba.

Bati frisca bine si adaugi zaharul pudra  împreună cu esenţa de vanilie. Umpli bata cu frişcă şi decorezi cu fructe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.