Aperitive cu legume si parmezan

Printeaza

Aperitive cu legume si parmezan din: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar.

Ingrediente:Aperitive cu legume si parmezan

  • 500 g cartofi
  • 100 g făină
  • 100 g parmezan
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 2 ouă
  • 60 ml lapte dulce
  • 200 ml iaurt
  • 2 castraveţi
  • 2 căţei de ustu­roi
  • 300 g brânză de capră
  • sare
  • piper
  • marar

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea şi se pun într-o stre­curătoare. Se presează cu o lingură ca să elimine sucul, apoi se pun într-un castron împreună cu făina. Se presară parmezanul ras şi pra­ful de copt, se adaugă laptele dulce rece şi ouăle.

Se condimentează şi se mi­xează totul bine, ca să se încor­poreze toate ingredientele. Se încinge o formă de gofre, se toarnă aluat şi se coace. Se procedează la fel cu restul aluatului, se aşază gofrele pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.

Iaurtul se amestecă împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, şi cu castraveţii daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc. Se presară mărar tocat,  sare şi piper după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.