Aperitiv cu peste si castraveciori murati

Printeaza

Aperitiv cu peste si castraveciori murati din: salau, castraveciori, ou, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, ulei, marar, unt, cimbru, baghete.

Ingrediente:Aperitiv_cu_peste_si_castraveciori_murati

  • 600 g şalău fiert sau alt peşte marinat în ulei
  • 6-8 castraveciori în saramură
  • un gălbenuş crud
  • un gălbenuş fiert
  • zeama de la o lămâie
  • o linguriţă sare
  • piper negru şi alb măcinat
  • zeama de la o lămâie
  • o lămâie
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • o legătură mărar
  • 4 mini baghete
  • 50 g unt
  • cimbru uscat si măcinat

 

Mod de preparare:

Se iau bucăţile de şalău, se spală bine şi se opăresc în apă cu sare 30-40 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă şi să se răcească.

Se fierbe oul şi, după ce a fiert aproximativ 10 minute, se scoate şi se curăţă.

Gălbenuşul crud şi cel fiert se amestecă cu sare, piper şi ulei. După ce s-a făcut maioneza, se acreşte cu zeamă de lămâie, după gust, şi se lasă câteva minute la rece.

Separat, se scot castraveciorii din saramură şi se lasă câteva minute la desărat în apă rece. Se scurg în sită şi se taie cubuleţe.

Se taie bagheta felii, se ung feliile cu unt, se presară cimbru şi se rumenesc în cuptor, 10-15 minute. Bucăţile de şalău se desfac în fâşii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, se adaugă castraveciorii muraţi şi maioneza.

Se amestecă uşor şi se ornează cu mărar verde şi felii de lămâie. Se servesc pe felii de baghetă aromată cu unt si cimbru.

Aperitiv cu peste si castraveciori murati

Aperitiv_cu_peste_si_castraveciori_murati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.