Aperitiv cu masline

Printeaza

Aperitiv cu masline din: oua, faina, lapte, sare, ulei, cascaval, masline.

Ingrediente:Aperitiv cu masline

  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 250 ml lapte
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 200 g caşcaval sau brânză telemea
  • măsline, pentru ornat
  • formă de metal pentru steluţe

 

Mod de preparare:

Se cerne făina amestecată cu praful de sare, apoi se face o gaură în mijlocul ei şi se adaugă ouăle şi laptele. Se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloaşe. Trebuie să rezulte un aluat de clătite mai consistent.

Se pune uleiul într-un ibric, la încins, pe foc, apoi se cufundă forma de steluţe în ulei. Se ia forma încălzită bine, se umple cu aluat şi apoi se pune în uleiul încins la prăjit, până se desprinde aluatul de formă.

Ibricul cu ulei se ţine tot timpul pe ochiul aragazului, la foc mediu. Se repetă procedura până se termină aluatul. Steluţele se scot pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Peste steluţe se rade brânză telemea sau caşcaval şi se ornează cu măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.