Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi
PrinteazaO reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita si ulei de masline extravirgin.
- cartofi la cuptor cu rozmarin
- 3 căţei de usturoi, cu coajă
- coaja rasă şi zeama de la o lămâie
- o legătură mică de rozmarin proaspăt (legată)
- ulei de măsline
- un antricot de vită de circa 1,2 kg, de preferinţă ecologic
- ulei de măsline extravirgin cu aromă piperată
Mod de preparare:
Puneţi într-un mojar usturoiul, coaja de lămâie şi vârfurile legăturii de rozmarin, adăugaţi puţin ulei de măsline şi zdrobiţi ingredientele. Folosind legătura de rozmarin ca pe o pensulă, ungeţi antricotul cu acest amestec şi lăsaţi-l la marinat cel puţin o oră.
Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7) şi preparaţi cartofii, încălziţi pe aragaz o tigaie cu grătar până când se încinge bine şi condimentaţi din belşug antricotul. Puneţi-l în tigaia cu grătar şi frigeţi-l câteva minute, apoi întoarceţi-l şi introduceţi tigaia în cuptor pentru 20 de minute.
La fiecare 5 minute, întoarceţi antricotul şi stropiţi-l cu o parte din marinata rămasă, cu ajutorul legăturii de rozmarin.
Puteţi lăsa carnea mai în sânge, cum îmi place mie, sau o puteţi lăsa să se coacă mai bine, cum doriţi. Când friptura e gata, scoateţi-o din cuptor, stropiţi-o cu zeamă de lămâie, turnaţi puţin ulei de măsline extravirgin cu gust piperat şi lăsaţi antricotul să stea 5 minute. Serviţi cu cartofii la cuptor.
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi
Pofta buna!