Anghinare sotate

Printeaza

Anghinare sotate din: anghinare, cartofi, usturoi, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:Anghinare sotate

  • 4 bucăţi anghinare
  • 900 g cartofi
  • 2 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • o lingură suc de lămâie
  • • un praf ardei iute pudră
  • câteva fire pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă anghinarea prin înlăturarea frunzelor exterioare mai dure, apoi se taie în două şi se pun în apă cu suc de lămâie. Se curăţă cartofii şi se taie cuburi sau felii, apoi se scurge anghinarea de apă.

Se căleşte usturoiul cu praful de ardei iute şi, când a devenit transparent, se pun cartofii şi anghinarea. Se măreşte focul şi se călesc 5 minute. Se presară cu sare. Se toarnă două pahare cu apă şi se lasă pe foc 20-30 de minute.

Se potriveşte gustul de sare şi se aduce la masă cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.