Consome cu passatelli
PrinteazaConsome cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si piper.
- 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol)
- 50 g pesmet
- 70 g parmezan proaspat ras
- 2 oua
- 1 praf de nucsoara
- piper macinat
Mod de preparare:
Puneţi supa degresată într-o oală sau într-o cratiţă cu capac şi lăsaţi pe foc pînă începe să fiarbă. Amestecaţi pesmetul cu parmezanul într-un castronaş, apoi încorporaţi ouăle, unul după altul, amestecînd repede pînă obţineţi o pastă nu prea moale. Adăugaţi nucşoara şi piperaţi uşor.
Preparaţi passattelli (un fel de zdrenţe). Puneţi aluatul într-o strecurătoare cu găuri mari ţinută deasupra oalei cu supă şi împingeţi aluatul cu o lingură de lemn, pentru a-l face să cadă, sub formă de tăieţei, în lichidul care clocoteşte. Puteţi, de asemenea, face mici gogoşele de aluat cu o linguriţă şi să le daţi drumul, una după alta, în supă.
Passatelli sint gata după 2-3 minute, din momentul cînd s-au ridicat la suprafaţă. In acel moment, luaţi oala de pe foc şi turnaţi conţinutul într-o supieră. Serviţi imediat.
Pofta buna!