Tort cu zahar ars

Printeaza

Tort cu zahar ars din: frisca, oua, lapte praf, zahar, esenta de vanilie, gelatina, coaja de lamaie, mere, nuca.

Ingrediente:

  • 500ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte praf
  • 200g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 mere

Ingrediente decor:

  • 100g zahar
  • 6 jumatati miez de nuca

 

Mod de preparare Tort cu zahar ars:

Cureţi merele de coaja si de seminte si le tai felii potrivit de subtiri. Caramelizezi 100g zaha, adaugi  200ml apa  si fierbi pana se topeste zaharul.

Pui feliile de mere si le fiebi pana se inmoaie. Le scoti si le lasi sa se raceasca.

Pui gelatina la inmuiat in 100ml de apa. Intr-o craticioara, bati ouale cu 100g zahar, cu lapte praf si pui pe baie de aburi.

Lasi, amestecand continuu, pana se ingroasa, dupa care dai la racit. Bati frisca si o amesteci cu crema de ou, gelatina topita, coaja de lamaie si cu esenta de vanilie.

Aşezi un celofan într-o cratiţă ro­tundă cu diametrul de 26 cm, pui pe fund şi pe margini felii de mere ca în imagine.

Torni crema de frişca, acoperi cu celofanul şi dai le frigider cel puţin două ore.

Topeşti 100 g de zahăr şi faci, cu ajutorul unei furculiţe (ridici din vas firicele de zahăr), un decor.

Scoţi tortul din frigider, îl răstorni pe un platou, desfaci folia şi îl ornezi cu mie­zul de nucă şi cu decorul de zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.